Personel atamalarındaki yanlışlık doktorsuz bıraktı
Sağlık Bakanlığı’nın personel atamalarındaki yanlış görevlendirmeleri Güneydoğu’daki lösemi ve talasemi hastası çocukları doktorsuz bıraktı.
Doğu ve Güneydoğu’nun 12 iline hizmet veren Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 3 çocuk hematoloji uzmanı ve 3 onkoloji uzmanı kadrosu bulunmasına rağmen yıllardır sadece 2 doktor görev yapıyor. Günde ortalama 80 hastanın tedavisini yapan Çocuk Hematoloji Uzmanı Ayşen Türedi, mecburi Doğu hizmetinin ardından 2 ay önce işten ayrıldı. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Banu Oflaz Sözmez de 20 Eylül’e kadar yıllık izne çıktı. Sönmez, izin dönüşünde, bıraktığı istifa dilekçesinin işleme konulmasını istedi.
DOKTOR ATANMADI
Hastanede görev yapan iki hekimin ayrılması üzerine çocuk hastalar doktorsuz kaldı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bakanlığa yazı yazıp ihtiyaç duyulan doktor talebinde bulundu. Ancak iki kez yapılan yazışmalara olumlu veya olumsuz yanıt verilmediği gibi doktor ataması da yapılmadı. Bu durum sayıları yaklaşık 1500’ü bulan lösemi ve talasemi hastası çocuğu ve ailelerini endişeye sevk etti.
Diyarbakır Talasemi Derneği Şube Başkanı Sabahattin Demirkıran, Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. Bölgede çocukların tedavisini yapacak uzman doktor bulunmadığına dikkat çeken Demirkıran, “Bölgemizde 1500’ün üzerinde lösemi ve talasemi hastası çocuk mevcut. Bu çocukların aylık düzenli tedavi olmaları gerekiyor. İvedilikle doktor ataması yapılmalı, aksi takdirde çocuklarımızın doktorsuzluktan ölmelerinden endişe duymaktayız.
Bölge genelinde sadece Dicle Üniversitesi’nde bir doktor kaldı. O da çoğu zaman toplantılar için şehir dışında veya yoğun oluyor. Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce branş doktoru atamasını istiyoruz. Aksi takdirde Diyarbakır’da sayıları 700’ü bulan aileler ile birlikte eylem yapacağız” dedi.