Yapay kalp cihazına bir adım daha yaklaşıldı
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran’ın, “Kalıcı Total Yapay Kalp Cihazı” buluşu Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü WIPO (World Intellectual Property Organization) tarafından İsviçre’nin Cenevre kentinde 02-06 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan “42. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuar’ında” ülkemizi temsil edecek 3 patentten biri olmaya hak kazandı.
Patent konusunda farkındalık oluşturmak ve uluslararası arenadaki yenilikleri takip ederek yerli buluşların uluslararası arenada tanıtımını yapmak amacıyla çalışmalarını yürüten Türk Patent Enstitüsü, son 3 yıldır yer aldığı “42. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı’na” bu yıl 3 patentle katılacak. Bu 3 patentten birisi Selçuk Üniversitesi’ne ait. Tıp alanında 2013/01047 no.lu “Kalıcı Total Yapay Kalp Cihazı” patent başvurusunda buluş sahibi olan Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Oran’ın çalışmasının da yer alacağı fuara dünyanın değişik ülkeleri, en iddialı buluşlarıyla katılacak.
BULUŞ SAHİPLERİ FİKİRLERİNİ DÜNYA İLE PAYLAŞACAK
Dünya’daki en önemli buluş fuarı niteliğine sahip bu organizasyonda ülkemizi temsil edecek buluşların, TPE tarafından son bir yıl içinde yapılmış yaklaşık 15 bin patent başvurusu arasından seçildiğini belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, “Fuara dünyanın değişik ülkeleri, en iddialı buluşları ile katılacak. Yüzlerce basın-yayın kuruluşu da bu etkinliği izlemek için şimdiden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Geçtiğimiz yıl yapılan fuarda yaklaşık bin civarında buluş sergilendi ve 600 kadar basın-yayın kuruluşu bu organizasyonu yerinde izledi. Bu organizasyon ayrıca buluş sahiplerinin fikirlerini dünyaya tanıtma ve pazarlama imkanı da sağlaması açısından oldukça önemli.” dedi.