Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

2 Mart 2009, Pazartesi 13:18

Philips artık bir sağlık ve iyi yaşam şirketi

Enerji verimli aydınlatma ve sağlık bakım konularında geliştirilen yenilikçi çözümlerin ve 2009 yılı planlarının aktarıldığı basın toplantısı, Philips Türkiye ve Kafkaslar CEO’su Anton Booij ve Philips Healthcare Türkiye, Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslar Genel Müdürü Willem Rozenberg’in katılımı ile gerçekleşti.

Vizyon 2010 stratejisi doğrultusunda büyümesini hızla artırmayı hedefleyen ve üç temel sektör olan sağlık bakım, aydınlatma ve tüketici yaşam tarzı sektörleri için belirgin stratejiler geliştiren Philips, Sağlık ve İyi Yaşam alanında lider marka olmayı amaçlıyor.

Philips Türkiye ve Kafkaslar CEO’su Anton Booij, basın toplantısında yaptığı konuşmada “Philips olarak Sağlık ve İyi Yaşam alanlarında bir dönüşüm gerçekleştirerek küresel lider konumuna geldik. “Sağlık” derken kastettiğimiz, genel olarak insan sağlığı ile ilgili medikal konular olduğu kadar aynı zamanda formda kalmak, sağlıklı beslenmek ve genel olarak sağlıklı bir yaşam sürmektir. “İyi Yaşam”dan kastımız ise insanların evde, işte, alışverişte ya da yolda giderken, her zaman bulundukları ortamlarda kendilerini iyi, rahat, güvende hissetmelerine yardımcı olmaktır. Günümüzde Philips geliştirdiği yenilikler sayesinde insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklanmaktadır. Philips, MR, CT gibi teşhis ve görüntüleme cihazlarından, sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak katı meyve sıkacağı, ızgara gibi mutfak aletlerine, kişisel bakım ürünlerinden, evde hasta bakım ürünlerine kadar çok çeşitli çözümler sunan bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Bu bizim dönüşüm yolculuğumuzda atılmış önemli bir adımdır” dedi. Philips’in hala çoğu zaman elektronik şirketi olarak algılandığını belirten Anton Booij, bu durumun şirket portföyünü doğru yansıtmadığını, Philips’in güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı bir sağlık ve iyi yaşam şirketi olduğunu vurguladı.

Philips Healthcare Türkiye, Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslar Genel Müdürü Willem Rozenberg ise “Sağlık sektöründe son yıllarda gerçekleştirdiği satın almalar Philips’in sektördeki pozisyonunu güçlendirerek Philips’i bu alanda global bir oyuncu haline getirdi. Philips Healthcare Türkiye olarak geçtiğimiz yıllardaki büyüme oranlarına, çift haneli büyüme sonuçlarıyla büyük katkıda bulunduk. Bu büyük başarının sonucunda, Philips Healthcare Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslar bölgesinin yönetimi artık Türkiye merkezli olarak yürütülecek” dedi.

Philips’te kolay, etkili ve her şeyin ötesinde insan odaklı bir sağlık vizyonu geliştirdiklerini belirten Rozenberg, “Bu yüzden hasta olmanın ne demek olduğunu bilen, doktorlar, hemşireler ve hastane personelinin  hasta odaklı bakım sunmasını engelleyen güçlükleri anlayan ve öğrenebilen insanlara yatırım yapıyoruz. Bu durum medikal teknolojileri, klinik ve iş süreçlerini kapsıyor. Hastaların ve klinisyenlerin sağlık hizmetini nasıl deneyimledikleri konusundaki anlayışımız bize daha büyük pazarları ve klinik ihtiyaçları anlamak konusunda yardımcı oluyor. Sonuç olarak daha uygun, daha bütün ve daha kolay çözümler geliştirebiliyoruz. Philips olarak benzersiz klinik uzmanlığı insan içgörüsüyle birleştirerek insanların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olacak anlamlı ve uygun yenilikler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Toplantıda sürdürülebilirlik konusundaki kararlılıklarına ve verimli enerji kullanımı konusunda fark yaratma amaçlarına da değinen Anton Booij “Bizler Philips’te uzmanlığımızı kullanarak enerji verimliliği ve sağlık alanlarındaki küresel sorunlarla mücadele ederken tüm dünyada çevre üzerinde insanlar olarak yarattığımız olumsuz etkiyi azaltan çözümler sunuyoruz. Önümüzdeki beş yıllık dönemde toplam gelirlerimizin %30’unu çevre dostu yeşil ürünlerden elde etme, 2012 yılı itibariyle yeşil ürünlere ve teknolojilere yaptığımız yatırımları iki katına çıkartarak 1 milyar Euro’ya ulaşma ve 2012 yılı itibariyle operasyonlarımızda enerji verimliliğini daha da artırarak %25’lere çıkarma konularında kararlıyız” dedi. Booij sözlerine şu şekilde devam etti: “Toplam küresel enerji tüketiminin %70’inden kentler sorumludur ve bu küresel toplamın %40’ını da binalar oluşturmaktadır. Aydınlatma için harcanan elektriğin küresel toplamda %60’ı kamu binaları ve ticari binalar tarafından, %15’i ise sokak aydınlatmaları tarafından kullanılmaktadır. Mevcut teknolojiler, enerji verimliliği sağlayan teknolojilerle değiştirildiğinde ev dışındaki binalarımızda 62 milyar Euro tasarruf elde edebiliriz. Aynı zamanda 330 milyon tonluk karbondiyoksit emisyonu tasarrufu sağlayabiliriz.”

Philips’in enerji verimliliği konusunda tüm dünyada ve Türkiye’de pek çok bilinçlendirme çalışması yaptığına dikkat çeken Anton Booij, iki yıl önce başlatılan Hedef: Küresel Aydınlanma kampanyasına devam edildiğini de belirtti.

Projenin bu üçüncü etabında tüm Philips yeşil ürünlerinin yer aldığı “Yeşil Ev” şehir meydanlarında sergileniyor olacak. Yeşil Ev’i ziyaret eden tüketiciler enerji verimliliği konusunda bilgilendirilecek. Belirlenen rota çerçevesinde Philips ekipleri il il Türkiye’yi gezecek ve ziyaret edilen şehirlerde enerji verimliliği ile ilgili seminerler düzenlenecek. Yerel yönetimlerle de bir araya gelinerek enerji verimli şehirler ve binalarla ilgili toplantılar yapılacak, şehir güzelleştirme ile ilgili eğitimler verilecek.

Anton Booij, “Şehirlerimizde, ofislerimizde, fabrikalarımızda, okullarımızda enerji verimliliği sağlayan aydınlatmaya geçecek olursak, herkes için bir fark yaratmamız mümkün” diyerek sözlerini noktaladı ve herkesi enerji verimliliği konusunda harekete geçmeye çağırdı.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Türkiye’de çok ciddi bir beyin potansiyeli var

Bilim insanlarımız gerekli desteği görebilirse bilimde ciddi bir ilerleme yaşanabilir. cash advance no credit checkinstant cash loanscash lendersquick cash advancepersonal...

Kapat