AVON’dan “Global Meme Kanseri Burs Programı”
“Meme Kanseri ile Mücadele Çalışmaları” kapsamında dünya çapında pek çok projeye imza atan AVON, Global AVON Vakfı çatısı altında önemli bir etkinliğe daha imza atıyor.
AVON Global Meme Kanseri Burs Programı ile dünyanın pek çok ülkesinden meme kanseri üzerine çalışmaları bulunan, doktorların başvuru yapabileceği burs programına, Türkiye’den başvuran doktorlar da katılım şansı elde edecek.
Son Başvuru Tarihi 6 Ocak
Son başvuru tarihi 6 Ocak olan burs programına başvurular yalnızca Global AVON Vakfı’nın internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Başvuru formu ve program ile ilgili tüm detaylar avonfoundation.org internet sitesinde bulunuyor. İki aşamadan oluşacak olan seçim sürecinin ilk aşamasında adaylar başvurularını internet sitesindeki formu doldurarak iletebilecekler. İlk aşamayı geçen adaylar 30 Ocak 2012 tarihinde belli olacak ve ikinci aşamaya davet edilen adayların 27 Şubat 2012 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekecek. İkinci aşama başvuruları da tamamlandıktan sonra 15 Mart 2012 tarihinde sonuçlar açıklanacak. Seçilen doktorlar, 13-15 Eylül 2012 tarihinde Amerika’da düzenlenecek olan ASCO Meme Kanseri Sempozyumu’na katılacak. Sempozyumun ardından doktorlar kendi alanlarına uygun olarak seçmiş oldukları ve aralarında John Hopkins Üniversitesi, Boston Medikal Merkezi, Northwestern Üniversitesi’nin de bulunduğu 13 enstitüden birine yerleştirilecek ve 17 Eylül 2012 itibariyle eğitim almaya başlayacak. Meme kanseri ameliyatı, patoloji, radyoloji, medikal onkoloji, klinik dizayn ve kamu sağlığı gibi alanlarda; seçilen alana bağlı olarak 4 ila 8 hafta sürecek eğitimin sonunda doktorlardan çalışmaları hakkında rapor hazırlamaları beklenecek. Burs programı kapsamında 4-8 hafta sürecek olan eğitime katılabilmek için ilgili kurumlardan alacakları izin doktorların sorumluluğunda olacak.
AVON’un global olarak sahiplendiği ‘Meme Kanseri ile Mücadele Çalışmaları’ projesi kapsamında yürütülen bu önemli burs programının amacı; doktorların kadınların en fazla yakalandıkları kanser türü olan meme kanseri ile ilgili kendilerinin belirledikleri alanda özel eğitim alarak, edindikleri tecrübe ve bilgileri kendi ülkelerinde de uygulamalarını sağlamak.