Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

15 Ekim 2012, Pazartesi 19:44

Novartis’e “Fırsat Eşitliği” sertifikası

Türkiye’nin lider ilaç firmalarından Novartis, iş dünyasında kadınlara yönelik fırsat eşitliği konusuna verdiği destek ve yaptığı çalışmalar sebebiyle Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği tarafından Fırsat Eşitliği Sertifikası ile ödüllendirildi.

KAGİDER’in 2011 Temmuz ayında Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick’in katılımı ile lanse ettiği ve Türkiye’de gerek kamu gerekse özel sektörde büyük ilgi gören, Dünya Bankası teknik desteği ile hayata geçirilen Fırsat Eşitliği Modeli’nin (FEM) ilk etabının tamamlanması ardından çalışmaya katılan öncü firmalara sertifikaları iletildi.

14 Eylül Cuma günü düzenlenen tören KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve FEM çalışmasına destek veren şirket yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tören sırasında Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) ile ilgili görüşlerini bildiren Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya,

“Novartis olarak kadınların iş hayatında daha aktif yer almasının ve şirket yönetiminde eşit ölçüde söz sahibi olmalarının önemine yürekten inanıyoruz. Şirketimiz bünyesinde uzun yıllardır uyguladığımız Çeşitlilik ve Dahil Etme politikamız gereğince uygulamalarımızda tüm çalışanlarımıza eşit fırsat tanıyan bir yapımız var. Bu anlayışın bir sonucu olarak, iş hayatında kadın-erkek dengesi sağlamamızın şirket sonuçlarımıza çok olumlu yansıdığını gördük. Bugün Novartis Türkiye’de beyaz yakalı çalışanlarımız arasında, kadın çalışanlarımızın oranının %57’y ulaşması da tamamen bu kültürel değerin ve inancın bir sonucudur. Fırsat Eşitliği Modeli’nin Türkiye’deki çalışma hayatında kadın-erkek dengesinin en verimli şekilde kurulmasına hizmet edeceğine inanıyoruz. Bu değerli projeye yürekten inanan bir yönetici olarak, başta KAGİDER ve Dünya Bankası olmak üzere, projeye destek veren tüm firmaları içtenlikle kutluyorum.”

şeklinde konuştu.

Bir sertifikasyon modeli olarak KAGİDER’in Dünya Bankası’nın desteği ile hayata geçirdiği Fırsat Eşitliği Modeli projesi, işe alım, şirket içi eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptıyor ve kurumlara eşitlikçi uygulama örnekleri sunarak iş hayatında fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlıyor. İstihdamda fırsat eşitliğini destekleyerek Türkiye iş gücünde kadının üretkenliğini arttırmayı hedefleyen proje kapsamında, iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek konusunda çalışmalar yapılıyor. FEM kapsamında, kurumsal yapılarına fırsat eşitliği kültürünü yerleştiren kurumlar, bağımsız bir değerlendirme sürecinden geçerek Fırsat Eşitliği Sertifikası’na sahip oluyor.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Grip sadece hastalara değil, ekonomiye de zarar veriyor

Geçen yıl kurulan Grip Platformu, Türkiye'deki sayıları 22 milyonu bulan risk grubunun gripten korunmasına yönelik önerilerini paylaştı.

Kapat