Vertigo Akademisi’nin ilk uluslararası toplantısı yapıldı
Doğası gereği herhangi bir uzmanlık alanına ait olmayan Vertigo hastalığı ile ilgili olarak doktorlar, nörolog ve Kulak, Burun Boğaz (KBB) uzmanları arasında ortak bir işbirliği alanı yaratmak, hekimlerin hastalığın belirtileri, teşhis ve tedavi seçenekleri konusunda bilinçlendirilip eğitilmesine yardımcı olmak amacıyla iki yıl önce yerel bir oluşum olarak başlayan Vertigo Akademisi’nin ilk uluslararası toplantısı, Antalya Susesi Otel’de 16-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Abbott‘un desteğiyle gerçekleştirilen toplantı yerel ve küresel kanaat önderleri ile aralarında dünyada isim yapmış birçok hekimin de bulunduğu 300’ü Türkiye’den 400’ü aşkın katılımcıyı bir araya getirdi.
Vertigo ile ilgili en geniş kapsamlı toplantı olan Uluslararası Vertigo Akademisi’nde konularında deneyimli 40 kadar Türk ve yabancı bilim adamı iki gün boyunca denge sistemi, etkileşimler ve hastalıkları konusunda deneyimlerini paylaştı.
Disiplinler arası işbirliği oluşturabilmek, denge sistemi ve hastalıklarına yönelik klinik çalışmaları derinlemesine incelemek gerekliliğinden yola çıkılan toplantıda son derece karmaşık bir anatomi ve fizyolojisi olan denge sistemi en temelinden başlanarak ele alındı. Ayrıca hastalıklar, tedavi seçenekleri ve rehabilitasyon yöntemleri de aşama aşama tartışıldı. Basit denge muayenesinden karmaşık testlere kadar tüm tanı yöntemleri de toplantı sırasında önemle üzerinde durulan konular arasındaydı.
Vertigo hastalığına multidisipliner yaklaşımın sağlanmasında en büyük adımlardan birinin atıldığı Uluslararası Vertigo Akademisi sonucunda dünya çapında denge sistemi ve hastalıklarına yönelik klinik çalışmaları irdeleyen uluslararası toplantıların eksikliğine dikkat çekilerek önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların sürdürülmesinin öneminin altı çizildi.