Behçet hastalığı klinik çalışması iki Türk uzmana emanet
Servier ilaç firması tarafından yürütülmekte olan Behçet Hastalığı konulu klinik çalışmanın üçüncü fazı onaylandı. Çalışmanın uluslararası ve ulusal koordinasyonu Türkiye’den iki uzman tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmanın uluslararası koordinatörü Prof. Dr. İlknur Tuğal Tutkun, ulusal koordinatörü ise Prof. Dr. Ahmet Gül oldu. Prof. Dr. Tutkun, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Brezilya ve Çin’de yürütülecek çalışmayı da koordine edecek.
Çalışmanın ulusal koordinatörü ise Faz 2 klinik çalışmanın uluslararası ayağını yöneten İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül oldu.
‘Behçet HastalığıÜveit(EYEGUARD ™-B) ‘Hastaların Tedavisinde Gevokiz UmAb Etkinliğinin Randomize, Çift Kör, Plasebo Kontrollü Çalışması’ başlığını taşıyan klinik çalışma, Behçet hastalarında üveitatak riskini azaltmak vegevokizumabetkinliğini değerlendirmek için mevcut standart tedavilere ek Gevokizumab’ın etkisini değerlendirmeyi amaçlıyor.
Servier Araştırma &Geliştirme Başkanı Emmanuel Canet, söz konusu klinik çalışmaya ilişkin Servier’in Behçet Hastalığı gibinet karşılanmamış tıbbi ihtiyaçları olan hastalıklar için yenilikçi tedaviler geliştirmek konusunda kararlı olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde Faz 2 aşaması tamamlanan ve yine Servier tarafından yürütülecek olan klinik çalışmanın 3. Fazı, Türkiye’nin de içinde olduğu çeşitli Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Brezilya ve Çin de başlatılacak. Klinik çalışmaya toplam 110 hasta alınması planlanıyor. Türkiye, söz konusu klinik çalışmaya beş merkez ile katılacak olup, uluslararası klinik çalışmaya katılacak hastaların çoğunun Türkiye’den olması planlanıyor.