Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

18 Haziran 2014, Çarşamba 10:10

Afrika’da diyabetli sayısı artıyor

Bölgeden birçok doktorun katıldığı, Gabon’da düzenlenen sempozyumda, Afrika’da diyabet konusundaki gelişmeler, tedaviler ve tedavilerin önündeki engeller tartışıldı. Araç trafiğinin yoğunlaşması, yayalar için kaldırımların bulunmaması, taksi ve otobüs kullanımının artmasının Afrika’nın “hareketsiz hale” gelmesine yol açtığı belirtildi.

HALKIN ÇOĞU OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Afrika’da 20 yıldır diyabet görülse de yaşam tarzındaki değişikliklerin bu hastalığın artmasına neden olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca şekerli, tuzlu ve yağlı Batı ürünlerinin marketlerde yerini almasıyla obezite ve tip 2 diyabet hastalarını sayısının arttığına dikkati çekti.
Tedavi imkanlarındaki yetersizliğin de vaka sayısının artmasına yol açtığını belirten uzmanlar, glisemi ölçüm cihazlarının pahalı olduğunu açıkladı.

Hastalığın önlenmesinin önemine işaret eden uzmanlar, radyo ve televizyon aracılığıyla uyarılarda bulunulabileceğini, halkın çoğunun okuma yazma bilmemesi nedeniyle doktorların hastalarla telefonla konuşabileceğini vurguladı. Uzmanlar, diyabetin çok ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunarak, diyabet hastası ya da aşırı kilolu bir yakına sahip olanların düzenli kontrole gitmesi gerektiğini belirtti. Uluslararası Diyabet Federasyonu da aşırı kentleşme nedeniyle Afrika’da 2030’a kadar diyabetlilerin sayısında patlama olabileceğine dikkati çekti.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Dünya Sağlık Örgütü aşı denetiminde

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ülkemizde uygulanan aşıların güvenilirliliği, saklama koşulları ve uygulanması ile ilgili bilgi alma amacıyla 19 kişiden oluşan grup...

Kapat