Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl bir milyona yakın insan akciğer kanserinden ölüyor. Örgüt, sigara içenlerin sayısı arttığı için ölüm oranının da artacağını tahmin ediyor. Ancak yapılan araştırmalara göre akciğer kanserinin kontrol altına alınmasına yönelik bazı …
Akciğer kanseri yakında basit ve etkili bir nefes testiyle teşhis edilebilir. İsrailli ve Amerikalı bilim adamları nefesten akciğer kanseri ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) teşhisine yönelik deneylerde başarı elde etti. Deneyler, on derece duyarlı …
Dünya Sağlık Örgütü’nün desteğiyle 30 yıldır çalışmalarını sürdüren Küba’daki klinik çalışmalarına odaklandı. Kliniğin akciğer kanseri aşısı çalışmalarında sona yaklaştığı belirtiliyor. Kübalı Bilim adamı Luis Fernandez Molina, çalışmaları hakkında …
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, ileri evre akciğer kanseri tedavisinde, hedefe yönelik yeni ilaçların hastaların ömrüne ortalama 8-10 ay gibi bir katkıda bulunduğunu, bu sürenin bazen bir …
Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan akciğer kanserinde, yeni geliştirilen ve ruhsat alarak uygulanmaya başlanan yeni molekül “Crizotinib”, ALK mutasyonu bulunan akciğer kanseri hastalarında tedavi şansı sunarken; hastalıksız yaşam …