Facebook’ta “Facedementia” adlı bir uygulama geliştirildi
Alzheimer Araştırma Vakfı Facebook’ta “Facedementia” adlı bir uygulama geliştirdi. İngiltere’deki Alzheimer Araştırma Vakfı tarafından Facedementia adlı bir uygulama geliştirildi. Uygulamayı kullananların kişisel Facebook sayfaları ele geçiriliyor ve geçici olarak önemli hatıralar siliniyor.
Facebook’ta bunamayla ilgili geliştirilen uygulama kapsamında kullanıcılar bunama hastalığıyla yaşamanın nasıl bir deneyim olduğunu yaşamaya davet ediliyor. Uygulamanın amacı, hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak.
Bu hatıralar arasında fotoğraflar, önemli bilgiler ve güncelleme hareketleri bulunuyor. Böylelikle bunamanın insan beynini nasıl etkilediği gösterilmeye çalışılıyor.Bununla birlikte kullanıcıların gerçek sayfasında hiçbir şey silinmiyor.
Bunama sorunu yaşayanların deneyimini görmek hedefi
Uygulama kapsamında kullanıcıların, bunama hastalığına sahip kişilerin, hastalığın etkilerinin ne olduğunu anlattıkları kısa videoları izlemeleri de mümkün.
Alzheimer Araştırma Vakfı Başkanı Rebecca Woods, insanların yakınları ve arkadaşlarıyla bir araya geldikleri, hatıralar ve iletişim bilgileriyle yakınlaştıkları, ayrıca kullanmaya başlandığından itibaren bir hatıra defteri işlevi gören bir alan olması nedeniyle Facebook’ta böyle bir uygulama başlatmayı seçtiklerini söyledi.
Woods şunları ekledi: “Bu Facebook özelliklerini, bu görüş ve hatıraların nasıl karıştırılabileceğini veya hepsinin birden unutulabileceğini göstermek için kullanmak istedik. Tıpkı, İngiltere’de bunama sorunu yaşayan yüz binlerce insanın bazılarının deneyimlediği gibi.”
Woods, Facebook kullanıcılarını uygulamayı kullanmaya, arkadaşları ve aileleriyle de paylaşmaya çağırdı.