Fakoemülsifikasyon cerrahisinin öncülerinden Prof. Dr. Fatih Karel, Dünyagöz’e katıldı
Mesleğinde 31 yılı geride bırakan Prof. Dr. Fatih Karel, Dünyagöz Ankara’da göreve başladı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1981 yılında mezun olan Prof. Dr. Fatih Karel, Türkiye’de fakoemülsifikasyon cerrahisi eğitimini ilk gören ve bu işi başlatan doktorlardan biri olarak Türk Oftalmolojisi’ndeki yerini aldı. 1987-1988 yılları arasında 1 yıl süre ile ABD’de Sinskey Ophthalmıc Center ve University of California Los Angeles’da (UCLA) Prof Dr. Robert M. Sinskey’in yanında Ön Segment Cerrahisi, Katarakt Cerrahisi (Fakoemülsifikasyon) ve Pediatrik Katarakt Cerrahisi konularında eğitim gördü. Ayrıca St. Louis Washington Üniversitesi’nde Dr. Gans’in yanında kornea konusunda çalışan Prof. Dr. Karel, çalışma hayatını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı (Vehbi Koç Göz Hastanesi) Öğretim Üyesi ve Özel Kavaklıdere Bayındır Hastanesi Bölüm Direktörü olarak başarıyla sürdürdü.
Prof. Dr. Karel, Femtosaniye Lazer Teknolojisi başta olmak üzere, dünya ile eş zamanlı Türkiye’de ilk defa Dünyagöz‘de uygulanan çeşitli tedavi yöntemlerini Dünyagöz’ün uzman hekimleri ile beraber hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.
Prof. Dr. Karel, ayrıca Femtosaniye Lazer Teknolojisi konusunda,
“Katarakt tedavisinde komplikasyon riskini minimuma indiren ve ameliyat sırasında hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağlayan yeni yöntem ile katarakt ameliyatlarında bugüne kadar kullanılan bıçaklı yöntemin aksine artık hastaların gözlerine bıçak kullanılmadan cerrahi müdahale yapılacak. Yöntem, ameliyatın en önemli aşaması olan yapay göz içi merceğinin yerleştiği yuvanın kusursuz olarak hazırlanmasını sağlıyor. Bu sayede hastalar tek bir operasyonla kataraktın yanı sıra miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarından da gelişmiş göz içi mercek seçeneklerinin kullanılmasıyla kurtulabiliyor.”
şeklinde konuştu.