Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

27 Kasım 2013, Çarşamba 13:36

KOSGEB’ten genç eczacılara destek

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında Adana Eczacı Odası tarafından düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programını tamamlayan genç eczacılara sertifikaları, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu tarafından verildi. Bu sertifika ile yeni eczane açılımlarında 30 bin TL hibe desteği alabilecekler.

Adana Eczacı Odası’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, ”Öncelikle bu eğitimi başarıyla tamamlayan genç eczacılarımızı kutluyorum. Adana Eczacı Odası olarak bu işi yaparken iki amacımız vardı. Birincisi genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde gençlerin, gerek meslek örgütlerince, gerek siyaseten, gerek ekonomide çok fazla önemsenmediğini ve gençlere çok fazla destek olunmadığını düşünüyoruz. Bu anlamda bölgemizde bir farkındalık yaratmak adına, gençlere böyle bir eğitim düzenledik. Umarım diğer meslek örgütleri de bu tür eğitimleri yapar. Diğer amacımız ise, iki binli yılların başından itibaren sağlıkta dönüşümle birlikte eczacılarımız ciddi sıkıntı içindedir. Bu sıkıntıların çözümü iki türlü oluyor. Bir tanesi ulusal boyutta olanı; Türk Eczacıları Birliği (TEB), gerek eczacıların kar oranının arttırılması, gerek kamu kurum iskonto uygulamalarının eczane üzerinden uygulamasına son verilmesi, gerek meslek hak uygulaması isterken, bizlerde yerelde, reçete dağıtımlarıyla ve bu tür eğitimlerle eczacılarımıza elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

KOSGEB’in 1994 yılından beri girişimcilik programları yürüttüğünü belirten KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, “Eczacıların yaşadığı sıkıntı KOSGEB ve Eczacı Odasını birleştirdi. Potansiyel olan girişimci adaylarının iş kurmalarına vesile olacak böyle bir ortam oluşturdu. Bu arada ülkenin ihtiyaçları ve sosyal alandaki gelişmelere bağlı olarak muhtelif paketlerle bu işi götürüyoruz. 2010 yılına geldiğimizde ayrıca müstakilin ve sürekliliği olan girişimcilik destek programının sistematiğini ortaya koyduk. Bu sistematiğin birinci modülü uygulamalı girişimcilik eğitimi dediğimiz; iş kurma fikri olan girişimci adaylarının iş yüklerinin test edilmesi ve temel eğitimleri verilmek suretiyle iş kurmalarına yönlendirmektir.

Bundan sonraki safhada kuracağınız işle ilgili atacağınız her adımda kuruluş döneminden makine, teçhizat ve ilerideki üretim dönemindeki sabit yatırımlardan, işletme giderlerine kadar paket desteklerimiz var. Sağlam bir hedefe gidecek iş planıyla gelindiğinde KOSGEB sizin yanınızdadır. Ama önce iş planınıza siz inanacaksınız. Eczacılar iyi tutunuyorlar, iyi iş biliyorlar. Bu işbirliğinizden dolayı çok teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan genç eczacılar sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Arılarla kanser teşhisi mümkün olabilecek

Doktorlar uzun süre arı sokmasından yakınan hastalarla haşır neşir olduysa da şimdi durum tersine dönmüş gibi. Artık arılar tıbbın lehine...

Kapat