NEJM’de yayımlanan kapsamlı bir araştırma, kahvenin ölüm riskini azalttığını ortaya koydu
Sağlık ve kahve tüketimi konusunda yapılan ve New England Journal of Medicine‘da (NEJM) yayınlanan yeni bir araştırmada “kahvenin ölüm riskini azalttığı” sonucuna ulaşıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Kanser Enstitüsü’nden epidemiyoloji uzmanı ve aynı zamanda araştırmanın lideri Neal Freedman, 50 ila 71 yaşları arasında 402 bin 260 yetişkinin gönüllü katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın, bugüne kadar yapılan en geniş analize işaret ettiğini belirtti.
1995-1996 yılında başlayan, 2008 yılına uzanan ve tüm bu süre boyunca gönüllü katılımcıların, yiyecek ve içecek alışkanlıklarını, hastalıklarını ve eğer hayatları sona ererse bunun nedenlerini takip eden araştırma, kahve içenlerin ölüm riskinin kahve içmeyenlerden daha düşük olduğunu ortaya koydu.
Rapora göre, günde ortalama 4-5 kupa kahve içen erkek ve kadınlar, ölüm riskiyle en az karşılaşan grup. Ayrıca, günde 1 kupa kahve içen erkeklerin ölüm riski %6, iki ya da üç kupa kahve içen erkeklerin ölüm riski %10, dört ya da beş kupa içen erkeklerin ölüm riski ise %12 oranında azalıyor.
Kadınlarda ise oranlar daha yüksek, günde 1 kupa kahve içen kadınların ölüm riski %5, günde iki ya da üç kupa kahve içen kadınların ölüm riski %13, dört ya da 5 kupa içen kadınların ölüm riski ise tam %16 oranında azalıyor.
Amerika’daki “Ulusal Kahve Derneği”nin verilerine göre Amerikalı yetişkinlerin %64’ü günlük olarak kahve tüketimi gerçekleştiriyor, ortalama kahve tüketim miktarı ise günde 3,2 kupa.