Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

24 Ekim 2011, Pazartesi 13:28

Pfizer, Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Araştırma Eğitimi’ni Van’da gerçekleştirdi

Pfizer, Klinik Araştırma Eğitimleri’nden sonuncusunu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 22 Ekim’de Van’da gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı bir günlük programda klinik araştırmaların planlanması, yürütülmesi ve tamamlanmasına kadar tüm basamakları içeren konular ve ilgili mevzuat sunularak tartışıldı. Hekimlere yönelik düzenlenen eğitimde, tüm modüllere katılan 150 katılımcı, program sonunda katılım belgesi almaya hak kazandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yapılan Klinik Araştırma Eğitimi, Pfizer’in Türkiye’de düzenlediği 24. eğitim oldu. Eğitimlerde ilaç araştırma ve geliştirme sürecindeki basamaklar, araştırmaların etik değerlendirilmesi, sorumluluklar, ulusal ve uluslararası düzenlemeler, çalışma tasarımı, çalışmaların organizasyonu ve yürütülmesi, advers olay bildirimleri, yoklama ve denetleme konuları hakkında sağlık profesyonellerine kapsamlı bilgiler sunuldu.

2009 yılından bu yana Türk ilaç sektöründeki ilk akademi-sanayi işbirliği kapsamında bir dizi projeye imza atan Pfizer, Türkiye’de ilaç sektöründe Ar-Ge faaliyetlerini ve inovasyon çalışmalarını destekleyecek ortamın geliştirilmesi konusundaki kararlılığının altını çizmişti. Bu doğrultuda ilaç keşfi ve geliştirilmesi alanında bilim insanlarımızın projelerine küresel bilim dünyasının kapılarını açan ve uluslararası Ar-Ge ağı ile Türk bilim dünyası arasında bir köprü kuran Pfizer, öncü olduğu Klinik Araştırma Eğitim Programı ile Türkiye’de ilaç Ar-Ge faaliyetlerinin yüksek standartlara getirilmesi için destek vermeye devam ediyor.

Program, ülkemizde yüksek standartta klinik ilaç araştırmalarının yaygınlaşması, araştırmacıların bu konudaki bilgilerinin güncellenmesi, dünyada ve Türkiye’deki son gelişmelerin paylaşılmasını hedefliyor.

2000 yılından beri klinik araştırmaların gelişimi için “Klinik Araştırma Eğitim”leri düzenleyen Pfizer bu programları T. C. Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin işbirliği ile daha da güçlendiriyor. Pfizer, son 10 yılda 24 eğitim gerçekleştirerek toplam 2000’in üzerinde hekimin eğitimine katkıda bulundu.

Pfizer Türkiye Klinik Araştırmalar Müdürü Dr. Gökhan Duman konuyla ilgili şunları söyledi: “Klinik araştırmaların çoğu gelişmiş ülkelerde yürütülürken, son yıllarda küreselleşmenin de etkisiyle özellikle Türkiye’nin de içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Asya’da hızlı bir büyüme gerçekleşmektedir ve bu durum Türkiye için önemli bir fırsat yaratmaktadır. Ülkemizde klinik araştırmaların artması ve yaygınlaşması için eğitim ve yüksek kalite standartlarına ulaşmamız çok önemlidir. Pfizer olarak 2000 yılından bugüne kadar 2000’in üzerinde hekimimize bu eğitimi verdiğimiz için gurur duyuyoruz.”

Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Turgay Aydınlar yaptığı açılış konuşmasında;

“Sağlık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Klinik Araştırmalar Eğitim Programları ile Türkiye’de ilaç AR-GE’sinin gelişmesi ve ilerlemesi için desteğimize devam ediyoruz. Gelecekte de Bakanlığımızla birlikte benzer işbirlikleriyle eğitim programlarımızı geliştirerek sürdürmekten ve ülkemizde yüksek nitelikte klinik araştırmalar yapılmasına katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyacağız”

dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise şöyle konuştu:

“Türk halkının sağlığını korumanın yanı sıra halkın etkili, güvenli ve yenilikçi tedavilere erişimini sağlayacak olan hekimlerimizin gelişimine katkıda bulunan bu eğitim programları sayesinde klinik araştırma sayılarının artmasını umuyor, araştırmacılarımıza ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum.”

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hanefi Özbek, eğitim programı ile ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

“İlaç Ar-Ge faaliyetleri ve klinik araştırmaların nitelik ve nicelik açısından derinleştirilmesi, hastaların yenilikçi tedavilere ulaşması ve bilim ortamının gelişmesi açısından ülkemiz için oldukça önemlidir. Bakanlık olarak destek verdiğimiz klinik araştırma eğitimlerinin kapsamlı içeriği ile klinik uygulamalarda hayata geçirilmesini ve hekimlerimize yararlı olmasını diliyoruz.”


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Avrupa CyberKnife Klinik Sempozyumu’nda, kanser tedavisindeki gelişmeler ortaya kondu

Sempozyumda, konularında uzman uluslararası bilim insanları CyberKnife teknolojisinde yeni protokolleri ve yeni tedavi alanları hakkında bilgi verdi.

Kapat