Sonuçlar, grip enfeksiyonun şiddetinin genetik bir mutasyonla ilişkili olduğunu gösteriyor
Nature’da yayımlanan çalışmanın sonuçlarına göre, interferon ile indüklenebilir trans-membran 3 (interferon-inducible transmembrane 3, IFITM3) geninde mutasyon barındıran kişilerde grip enfeksiyonu çok daha ağır seyrediyor.
Bu mutasyon nedeni ile hücrelerin viral enfeksiyona karşı daha hassas hale geldiğini ifade eden araştırmacılar hipotezlerini doğrulamak için genetiği değiştirilmiş fareler kullanmışlar. IFITM3 genini hiç barındırmayan fareler üreten ve bu fareleri normal koşullar altında düşük patojenite gösteren bir grip virüsü ile enfekte eden araştırmacılar, IFITM3 genine sahip olmayan farelerin viral pnömoni geliştirdiklerini gözlemlemişler. Yayımlanan makalede, söz konusu düşük patojeniteye sahip grip virüsünün IFITM3 genine sahip olmayan fareler üzerindeki etkisi, 1918’de İspanya’da ortaya çıkan salgın sonucu oluşan yıkıma öykünerek tanımlanıyor.
IFITM3 geninin insanlarda gözlemlenen grip enfeksiyonlarındaki rolünü ortaya çıkarmak amacıyla araştırmacılar, mevsimsel ya da pandemik (H1N1/09) gribal enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılan 53 hastanın sekanslarını çıkarmışlar. Sonuçta, bu hastaların 3’ünde araştırmaya konu oluşturan mutasyonun varlığını tespit eden araştırmacılar, gözlemledikleri oranın istatistiki olarak anlamlı bulduklarını söylüyorlar. Bununla birlikte, elde ettikleri sonuçların daha geniş hasta grupları ile tekrarlanması gerektiğinin altını çiziyorlar.
IFITM3 geninin insanlarda gözlemlenen grip enfeksiyonlarındaki rolünü ortaya çıkarmak amacıyla araştırmacılar, mevsimsel ya da pandemik (H1N1/09) gribal enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılan 53 hastanın sekanslarını çıkarmışlar. Sonuçta bu hastaların 3’ünde araştırmaya konu oluşturan mutasyonun varlığını tespit eden araştırmacılar, gözlemledikleri oranı istatistiki olarak anlamlı bulduklarını söylüyorlar. Bununla birlikte, elde ettikleri sonuçların daha geniş hasta grupları ile tekrarlanması gerektiğinin altını çiziyorlar.