Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

27 Nisan 2012, Cuma 18:07

Sosyal sorumluluk projesi sessizliğe son verdi

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’na bağlı Academic Hospital, Bebek Aşiyan Lions Kulübü Derneği ve İdea İşitme Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (İDİS) işbirliği yaptığı sosyal sorumluluk projesiyle 10 çocuk sese kavuştu. Dosteller İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi Anaokulu ve İlköğretim Okulu’ndan seçilen 10 çocuğa, Academic Hospital’da düzenlenen organizasyonla işitme cihazı hediye edildi. Academic Hospital Odyoloji Merkezi, bugün işitme cihazı verilen çocukların her sene yapılacak odyolojik kontrollerini de üstlendi.

Bebek Aşiyan Lions Kulübü Derneği’nin girişimi ve Lions Clubs International Foundation’ın desteğiyle geliştirilen proje için Dosteller İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi Anaokulu ve İlköğretim Okulu’ndan yaşları 7-17 arasında değişen 10 çocuk seçildi. Proje kapsamında Lions Clubs International Foundation ve İDİS çocuklara uygun işitme cihazlarının alımı için maddi destek sağladı. Çocukların Academic Hospital’de odyolojik değerlendirmeleri yapılarak her iki kulakta ayrı ayrı kullanılmak üzere çocuklara işitme cihazı verildi.

“Sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye devam edeceğiz”

Academic Hospital Genel Direktörü Prof. Dr. Hakan Tezcan, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın hemen sonrasında çocuklara yönelik böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Academic Hospital Odyoloji Merkezi’nin son derece modern bir ortamda hizmet verdiğini ifade eden Tezcan, sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Sosyal sorumluluk projesi sessizliğe son verdi

Academic Hospital Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevma Madanoğlu da bugün işitme cihazı verilen çocukların Dosteller İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi Anaokulu ve İlköğretim Okulu’ndan seçildiğini söyledi. Madanoğlu, çocukların odyolojik testlerini yaparak projeye destek verdiklerini ve her türlü sosyal sorumluluk projesinde yer alacaklarını ifade etti. İşitme kaybının erken teşhisinin ve işitme cihazı kullanımının erken yaşlarda başlamasının önemine dikkat çeken Madanoğlu,

“2-3 aylıkken cihaz uygulanan ve rehabilitasyon gören işitme kaybı olan bebekler, ilerleyen yaşlarda normal duyan yaşıtlarına yakın konuşma ve dil gelişimi gösteriyor.”

dedi.

Bir gencin hikâyesi on çocuğa umut oldu

75 milyonluk Türkiye’de 3,5 milyon işitme engeline ve işitme sorununa sahip kişi yaşıyor ve bunların 70 bini çocuk ve genç yetişkin. Bu projeye de, bu gençlerden biri ve doğuştan ileri derecede işitme engeli olan 19 yaşındaki Muratcan Dağıdır ilham kaynağı oldu. İşitme sorunu erken teşhis edilen Muratcan, bir yaşından itibaren işitme cihazı kullanmaya başladı ve işitme rehabilitasyonu sayesinde yaşıtlarına yakın dil ve konuşma gelişimi gösterdi. Bu sayede eğitimine devam edebilen Muratcan’ın başarılı bir öğrencilik hayatı var.

Bu başarıdan etkilenen Bebek Aşiyan Lions Kulübü Derneği yetkilileri Muratcan’ı ABD’deki Lions Clubs International Foundation tarafından düzenlenen 10 bin dolar ödüllü “Engelli Çocuklar da Lider Olabilir” yarışmasına aday gösterdiler. Muratcan ödülü kazanamadı ancak bu yarışmayı düzenleyen Lions Clubs International Foundation yetkililerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Muratcan’ın azminden etkilenen dernek yetkilileri, Türkiye’deki işitme engelli çocuklara yönelik bir projede kullanılmak için 10 bin dolar fon sağladı. Bebek Aşiyan Lions Kulübü Derneği, 2’şer işitme cihazı verilecek 5 çocuğun belirlenmesi ve bu çocuklara gerekli odyolojik testlerin yapılması amacıyla Academic Hospital Odyoloji Merkezi ile irtibat kurdu. 125 öğrencisi olan Dosteller İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi Anaokulu ve İlköğretim Okulu’ndaki ileri derecede işitme kaybı olan çocuklara Academic Hospital Odyoloji Merkezi’nde odyolojik testler uygulandı.

Çocuklara uygun işitme cihazının belirlenmesi için çalışma yapılırken, İdea İşitme Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. de bu sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almak istedi. İDİS yetkilileri projeye katkı sağlamak adına 5 çocuğa daha işitme cihazı vermeyi teklif etti. Böylece Muratcan’ın azmi ve başarısı 10 çocuğun daha sessizlikten kurtulmasını sağladı. Academic Hospital Odyoloji Merkezi ayrıca, bugün işitme cihazı verilen 10 çocuğun her sene yapılacak odyolojik kontrollerini de üstlendi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Bölge merkezini Türkiye’ye taşıyan firmalar arasına Sanofi de katıldı

Sanofi Grubu bölgedeki liderlik konumuna paralel olarak Türkiye'yi Orta Doğu Bölgesi'nin merkezi olarak belirleyerek, yönetim ofisini Dubai'den İstanbul'a taşıdı.

Kapat