Tarçın Alzheimer riskini azaltabilir
ABD’deki California Üniversitesi’nden Roshni George ve Donald Graves’in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki “protein ipliklerinin” oluşumunu önleyebileceğini belirtti. Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren “cinnamaldehyde” maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan “tau” proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan “epikatekin”in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
“Journal of Alzheimer’s Disease” dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.