Ünlü profesör nano ilaçları anlatacak
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü ve Makine Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) işbirliğiyle gerçekleştirilecek 3. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi, YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum’da gerçekleşecek. 27-28 Şubat 2014 tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum ve Sergi Salonu’nda yapılacak kongrede nanoteknoloji konusunda yerli yabancı çok sayıda bilim insanının nanoteknoloji konusunda yaptığı bilimsel çalışmalar paylaşılacak.
“ABD’DE YILIN MUCİDİ SEÇİLEN TÜRK BİLİM İNSANI NANOKON 14’DE”
Kongrenin en önemli konuklarından Amerika’nın Illionis Üniversitesi (UIC), Eczacılık Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Hayat Önyüksel, ilaç veriliş şekilleri ile ilgili dünya çapında ses getiren araştırmasının detaylarını kongrede paylaşacak. Prof. Dr. Önyuksel’in laboratuvarında geliştirdiği ve patentini aldığı nano ilaçlar kanser ve iltihabi hastalıklarda hayvanlar üzerinde çok ümit verici sonuçlar verdi. Prof. Dr. Önyüksel’in 115’ten fazla bilimsel mecmuada yayınlanmış makaleleri bulunmakta. 2003 yılında Illionis Üniversitesi tarafından senenin mucidi ve senenin kadını ödüllerini alan Önyüksel, 2008 yılında American Association of Phramaceutical Scientists kurumu tarafından senede uluslararası tek bir kişiye verilen “Lipid bazlı ilaç veriliş şekilleri ile ilgili en iyi araştırıcı” ödülünü aldı.
Kongrede Amerikan Seramik Derneği ve Amerika Ulusal Bilim Vakfı (NSF) da dahil olmak üzere birçok kuruluştan burslar, ödüller kazanan ve Junior Chamber International tarafından düzenlenen TOYP’10 (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” programında 2010 Yılı Bilimsel Önderlik h-kategorisinde ‘Türkiye’nin En Başarılı Genci’ seçilen Prof. Dr. Ender Suvacı; 2003 yılında UIC’de “Senenin Mucidi” ve ayrıca “Senenin Kadını” ödüllerini, 2008’te American Association of Phramaceutical Scientists tarafından senede uluslararası tek bir kişiye verilen “Lipid bazlı ilaç veriliş şekilleri ile ilgili en iyi araştırıcı” ödülünü alan Prof. Dr. Hayat Önyüksel, ses dalgalarını yüzde 100 elektriğe çeviren piezoelektrik bir malzeme ile 1999 Feynman Prize in Nanotechnology ödülünü alan Prof. Dr. Tahir Çağın; Nano-boyutta malzemeler ve sensörler ile ilgili 14 adet uluslararası patenti, sıvılaştırılmış karbondioksit içinde reaksiyonlar ve özel yüzey-aktif maddeler konusunda 20 adet Amerikan Patenti olmak üzere toplamda 34 adet patenti, dünyanın saygın bilim dergilerinde yayınlamış olan 40’ın üzerinde makalesine yapılan atıf sayısı da 1000’in üzerinde olan Prof. Dr. Yusuf Z. Menceloğlu ‘Çağrılı Konuşmacı’ olarak yer alacak.